Laddar

”Flage” har bestämt sig – slutar som KHC-tränare

Det har varit på känn sedan det stod klart att Kalmar HC missade kvalet mot division 2. Nu meddelar Magnus "Flage" Johansson att han bestämt sig. "Jag kommer inte vara kvar som huvudtränare till nästa säsong".

delningar

Han har haft olika tränaruppdrag för moderföreningen Kalmar HC i så många omgångar och så många år att han tappat räkningen. Efter ett snabbt överslag kommer Magnus ”Flage” Johansson dock fram till att det nog är närmare åtta år nu som han haft huvudansvaret för föreningens a-lag. Men nu är det slut med det, för den här gången.

– Jag kommer inte vara kvar som huvudtränare till nästa säsong. På något sätt kommer man säkert hålla på men i vilken funktion har vi inte diskuterat än, säger ”Flage”.

Målet med säsongen var att ta sig till division 2-kvalet och väl där kanske även lyckas ta steget upp ett hack i seriesystemet, något föreningen väntat på i flera år. Så blev det inte, med minimal marginal föll man i alltrean och säsongen är över. Det märks att ännu ett år utan avancemang gör ont i ”Flages” Kalmar HC-hjärta.

– Det är klart att det är en besvikelse att vi inte gick vidare. Men vi har gjort det förbaskat bra över hela säsongen egentligen med alla skador och sjukdomar. Om man skulle plocka bort två-tre bra spelare från varje lag, om de hade fått genomföra träningar med tio-tolv spelare, hur hade de reagerat då?

– Det här är min moderförening och man vill att det ska gå så bra som möjligt. Om någon annan lyckas ta upp laget till division 2 skulle jag bli hur glad som helst.

Vem denne ”någon annan” i så fall skulle vara är inte helt klart än. Som 24Kalmar tidigare berättat har sportchefen Roger Nyström, som efter säsongens slut för övrigt också funderat på sin framtid i föreningen, ett namn som han jobbar på.

– Vi är inte riktigt klara, men i dagsläget är jag inte så bekymrad över tränarfrågan, säger Roger Nyström, som även är tydlig med att han hoppas att ”Flage” och assisterande tränaren Thomas ”Tjommen” Arvidsson finns kvar på något sätt till nästa säsong.

– De har varit med ett tag men har valt att kliva åt sidan, de känner att det behöver komma in nya röster. Men jag vill se att de finns med någonstans i vår organisation för de har mycket kompetens.

Sportchefen genomför just nu samtal med säsongens spelartrupp för att höra hur intresset för att satsa vidare ser ut. Med tre-fyra spelare kvar att samtala med är bilden ljus.

– Vi har inte skrivit några kontrakt än men några har sagt ja rätt ut. Det är betydligt positivare än jag hade väntat mig.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.