Fler väljer kollektivtrafik: "Ökat resande"

Många av busslinjerna har utökats med fler tider. - Foto: Dennis Johansson

Tätare trafik på Öland. "Matcha resandet med våra resurser".

delningar

I mitten av december bytte Kalmar Länstrafik tidtabell vilket innebar att busstrafiken i Borgholm och Mörbylånga kommun förändrades och förbättrades.

– Det är angenämt att resandet ökar och att vi kan matcha det tillräckligt med våra resurser, säger Daniel Andersson, KLT:s trafikplanerare för Kalmar och Öland.

Linje 101 mellan Borgholm och Kalmar har utökats med fler morgonturer på grund av ett ökat resande och att många pendlare har fått stå under resans gång. 

– Det är ett av de stråken som har haft högst ökning det senaste halvåret och det har tillkommit fler turer just för att det har varit så överbelastat, säger Daniel.

Det har även tillkommit fler turer mellan Borgholm och Köpingsvik. 

– Denna turen fanns för ett par år sedan men drogs in då behovet inte fanns. Nu har behovet ökat igen och efter flera önskemål och synpunkter har vi återinsatt turen. 

Mellan Mörbylånga och Kalmar, på linje 105, har det tillkommit flera bussturer. Däremot har lunchturen på linje 112 mellan Mörbylånga och Ottenby dragits in. 

– Det är egentligen en skoltur som har gått vid klockan 11 som har försvunnit. Det fanns inget behov av den turen. Men om behovet finns har vi närtrafik som går att ringa, säger Daniel.

Busstrafiken på Öland ser inte ut att förändras något mer på ett tag framöver. 

– Just nu finns inga stora ändringar på gång. I sommar kan det bli det för då byts tidtabellen igen. Om 136:an börjar byggas kan det bli omändringar men det är inget som ligger i närtiden, säger Daniel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar