Laddar

Fler vill se lasershow istället för fyrverkerier på nyårsafton

En omröstning visar att Kalmarborna är positiva till en tyst lasershow på nyårsafton.

delningar

På söndag kommer Barometern traditionsenligt att bjuda Kalmarborna på en spektakulär fyrverkerishow vid Kalmar Slott. Den första raketen skickas upp vid klockan 17.00 och har varit ett uppskattat inslag på nyårsafton sedan millenieskiftet.

På senare år har debatten dock blivit hetsigare och hetsigare om huruvida man borde tända fyrverkerier över huvud taget. Många butiker har slutat sälja smällarna, inte minst med respekt för djuren.

I Kalmargruppen på Facebook har det under onsdagen pågått en omröstning där över 1 500 personer lagt sin röst. Frågan som ställdes var om fyrverkerierna i Kalmar borde ersättas med en tyst lasershow på nyårsafton? Resultatet visar att 62 procent är positiva till en lasershow medan 38 procent hellre vill behålla fyrverkerierna.

– Vi utvärderar varje år hur vi ska göra och vi har kommit fram till att köra ett traditionellt fyrverkeri i år också. Det är en stor folkfest som uppskattas av många Kalmarbor, dessutom finns det också undersökningar som pekar på att ett gemensamt stort fyrverkeri gör att många mindre uteblir, säger Barometern-OT chefredaktör Anders Enström i Barometern.

Vad det blir nästa år återstår alltså att se. Vad tycker du om fyrverkerier på nyårsafton?

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.