Laddar

Flera Kalmarförfattare nominerade till Selmapriset: "Känns häftigt"

Han är en av tio nominerade författare som står nominerad till det ärofyllda priset.

delningar

År 2014 instiftades Selmapriset. Detta som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker. Tanken med priset är att belöna bästa egenutgivna boken och då samtidigt öka intresset för dem, både bland allmänheten och i media. Till årets pris är nu tio författare nominerade, varav tre är från Kalmar. Det är Emelie Kempe för sin bok Maght, Mia Mellström och Thomas Karlsson för boken Dolt förflutet. Thomas är känd för att tidigare ha drivit Intersport i Kalmar.

– Det är ett pris för alla som ger ut ett eget förlag. Det är min första bok, så att bli nominerad är kul. Det är klart att det känns häftigt och inspirerande att kanske skriva en till. Man är stolt att bara bli nominerad, säger Thomas.

För en författare är det något speciellt att stå som en av tio nominerade till priset. Att bli uppmärksammad genom Selmapriset är för många ett kvitto på att boken man skrivit faktiskt är bra. Detta bekräftar också Thomas.

– Att det är någon kunnig som nominerar är en stämpel. Jag som aldrig skrivit innan, jag har ju varit sporthandlare. Det tog lång tid att skriva boken och tydligen så blev resultatet bra, säger Thomas.

Man förstår att du redan är nöjd med att bara vara nominerad. Men om det bär hela vägen, vad skulle det innebära?

– Förutom pengar så öppnar det andra dörrar till att nå ut på marknaden. Det kan innebära att man får sälja sina böcker på fler ställen. Det skulle bli enklare.

Priset kallas ibland för "en lillasyster till Augustpriset". Prissumman är på 20 000 kronor.

Relaterade artiklar