Flera klasser blev vinnare på Lindsdalsskolan: "Har en bra laganda"

Klass 6D har länge velat åka till Liseberg. Nu kan det bli verklighet.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För fjärde året i rad delas det så kallade Vinterpriset ut av utbildningsförvaltningen i Kalmar kommun. Det är priser som delas ut i olika årskurser efter de betyg som man tillsammans i klassen har.

24Kalmar var på besök när klass 6DLindsdalsskolan tog emot sitt pris på 10 000 kronor.

– Priset vinner man som ett lag, i sin klass. Det är som i fotboll, man vinner tillsammans. Ni har verkligen varit jätteduktiga. Fortsätter ni så här ses vi om ett år igen, sa Lasse Johansson från utbildningsnämnden till den vinnande klassen.

Klassen har länge velat åka på klassresa till Liseberg. Detta är något som dock inte har blivit av. Nu kom dock ett välkommet tillskott till klasskassan för de 24 vinnande eleverna. En tillskott som skulle kunna ta de till Liseberg. När Lasse Johansson kom med priset möttes han av förvånade och överraskade elever. Vera Andersson är en av eleverna i klassen. Hon tror sig veta varför man vunnit priset.

– Vi har bra lärare som hjälper oss. De flesta har nått sina mål. Vi har en väldigt bra laganda i klassen och vi hjälper alltid varandra. Vi ger aldrig upp, säger Vera.

Vera Andersson hyllade sin klass och dess laganda.

Tanken med priset är att motivera elever. Dels duktiga elever som har det lite enklare i skolan men också de som har det lite mer kämpigt. För att vinna priset behöver alla göra sitt bästa.

– Vi vill ge glädje och motivation med priset. Priset särskiljer inte elever utan alla i klassen vinner som ett lag. Det tar bort de negativa i tävlingsmomentet, säger Lasse Johansson.

Sammanlagt delades sju olika priser ut varav fyra är för bästa meritvärde. De delas ut i årskurs 6, 7, 8 och 9. De andra tre klasserna får utvecklingspriser. På fredag väntar tårta för klass 6D, men också för 7C och 9C från Lindsdalsskolan som också vann i Vinterpriset.

Det var en överraskad klass som tog emot Vinterpriset.

Vera Andersson är med i klassens elevråd och fick ta emot en check på 10 000 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar