Flera nyheter på Lindsdalsdagen: "Större än någonsin"

Bilder från förra årets Lindsdalsdag. Foto: Hanna Thulin.

Med barnen i fokus gör sig tätorten redo för en av årets höjdpunkter. "Jätteroligt att få bjuda barnen på så mycket glädje".

delningar

På lördagen är det återigen dags för Lindsdalsdagen, men man kommer att smygstarta redan under fredagen när gladiatorn Pansar kommer till Lindsdal för att föreläsa i skolor och dela ut biljetter till barnens hinderbana som går av stapeln på lördagen.

– Det blir bland annat ett litet jippo utanför ICA, men han kommer också att besöka skolorna för att prata om mobbning och utanförskap, säger Charlotte Kaupang, en av arrangörerna.

Vid klockan 14:00 tänds även grillarna där de som kommer förbi kan få sig ett smakprov av vad som kommer att serveras på lördagen.

Utöver alla aktiviteter som brukar anordnas på Lindsdalsdagen lanseras även en hel del nyheter till årets dag. Bland annat kommer en bo- och trädgårdsmässa att arrangeras, dessutom kommer ett hoppborgsland och en hinderbana att finnas.

– Ett av hindrena kommer att bli en skräcktunnel med levande spöken i där rädda föräldrar kanske får ta sina barn i handen.

Som vanligt kommer tv-profilen och byggmästaren Willy Björkman att vara på plats. Dessutom kommer Jenny från Ängsbackens Handelsgård.

– Det är vi väldigt extra glada för att hon kommer till oss.

Hur många besökare som kommer till dagen är som vanligt väldigt väderberoende.

– Men en bra dag med fint väder kan det säkert bli sju, åtta tusen personer. I fjol regnade tyvärr, så det drog ju ned antalet besöker lite. Men i år har vi byggt upp med lite tält och så. Årets Lindsdalsdag kommer att bli större än någonsin.

Trots att det kommer att finnas aktiviteter för människor i alla åldrar är det som vanligt barnen som är i fokus under Lindsdalsdagen.

– Det är jätteroligt att få bjuda barnen på så mycket glädje, ler och roliga aktiviteter. Att få stimulera till lek och rörelse.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar