Flygkaoset kan påverka lokala resenärer: "Om SAS dirigerar om sina flygplan"

Efter uppgifterna om strejk från 1 500 piloter uppmanar Kalmar Öland Airports funktionsansvarig Bo Ekman till lugn.

delningar

Tidigare under dagen gick flera medier runt om i Sverige ut med att på fredag kan 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark gå ut i en omfattande strejk.

Under onsdagen fortsatte medlingen mellan SAS och företagets piloter men enligt Ekot såg det väldigt mörkt ut.

Facket och SAS är oense om piloternas arbetsvillkor samt löner och parterna är fortfarande långt ifrån att enas för tillfället.

SAS har under dagen gått ut och erbjudit resenärer att boka om sina biljetter som är bokade fredag, lördag eller söndag.

Enligt SAS kommer alla SAS plan att ställas in vid en strejk, med undantag för de omkring 30 procent av avgångarna som flygs av andra flygbolag.

Enligt Bo Ekman, funktionsansvarig på Kalmar Öland Airport behöver inte lokala resenärer vara oroliga inför helgens flygningar.

– Det är såhär, om trafiken går som den ska med flygplanen som normalt sätt trafikerar den här streckan så kommer det inte drabba oss, säger Bo Ekman.

Hur kommer det sig, ni trafikeras ju av SAS?

– Vi har inga SAS-flygplaner eller SAS-piloter här i Kalmar utan det är Cityjet och FlyBe som trafikerar linjerna med SAS-målade flygplan. Det som kan påverka oss är om SAS dirigerar om flygplanerna i och med strejken, säger han.

Behöver lokala resenärer vara oroliga till att turer ställs in?

– Nej det ska de inte vara. Vi har inga rena SAS-planer här så normalt sett ska de gå som de ska men skulle SAS bestämma sig för att dirigera om trafiken kan det uppstå förseningar, avslutar han.

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar