Laddar

Följ trenden – beställ Kalmars favoritpizza på nyårsdagen

Pizzan du antingen älskar eller hatar, det är den som Kalmars pizzabagare kommer att ha fullt upp med.

delningar

Under 2017 är det inte omöjligt att man i sociala medier har mötts av debatten angående huruvida det är okej att ha ananas på pizzan eller inte. I Kalmar verkar det vara fullt tillåtet enligt en undersökning över svenska städers favoritpizzor som Onlinepizza Norden AB har genomfört. Här är Hawaii-pizzan till och med den sorts pizza som har det har gjorts flest beställningar på under det gångna året.

Nationellt sett toppade Vesuvio listan på pizzorna med flest beställningar. Denna information kan vara nödvändig för alla pizzabagare som i detta nu förbereder sig inför årets största pizzadag – nyårsdagen. Under denna dag ökar beställningarna med nästan 300 procent i jämfört med en vanlig söndag, visar Onlinepizzas undersökning.

– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det mellan klockan 13.00 och 19.00, då blir det riktigt svettigt för alla pizzabagare, säger Daniel Strömberg som är vd för Onlinepizza i ett pressmeddelande.

Förutom den egenmodifierade pizzan, där Kalmarborna själva får bestämma vilken topping och karaktär maträtten ska ha, är även Vesuvio och Capricciosa omtyckta i staden om man granskar undersökningen.