Laddar

Folkkär Astrid Lindgren-karaktär blir sommarens familjeteater

Fjolårets succé med Pippiteatern får en uppföljare. "Jättekul att de kommer tillbaka med en ny föreställning".

delningar

Det blev en stor succé när Magnus Kviske satte upp en Pippiteater vid torrgraven utanför Kalmar slott i somras. Föreställningen fick en fortsättning med ”Pippi firar jul” som spelades i en lokal vid Giraffens köpcentrum.

På fredagen presenterades 2017 års familjeteater och även denna gång blir det en ny folkkär Astrid Lindgren-karaktär som står i centrum. Det är smålänningen Emil från Lönneberga som ska bjuda på musik, skratt och mycket hyss.

Det känns jättekul att Magnus och Kviske Nöjesproduktion kommer tillbaka med en ny föreställning. Förra året var första gången vi hade aktiviteter i torrgraven sen Salves tid och det var mycket uppskattat, säger Therese Börjesson, evenemangsansvarig på Kalmar Slott.

Slottet har tidigare haft en lekutställning med Emil. Teatern kommer att ha premiär den 27:e juni och spelas under hela sommaren. Biljetterna släpps den 1 mars.

Manuset bygger på tre av Emil-böckerna och är skrivet av Kålle Gunnarsson.

– En annan viktig kugge är Pär ”Pärlan” Lundgren på Scenteknik. Vår fantastiska scenograf som förra sommaren byggde Villa Villekulla och modifierade det till julens föreställning, säger producenten och skådespelaren Magnus Kviske.

– Även i sommar kommer han att ansvara för scenografin. Bland annat kommer det finnas en flaggstång som Ida blir upphissad i, utlovar Magnus.

Om drygt en månad kommer det att bli en stor audition där produktionsteamet söker efter lokala talanger som ska spela Emil och Ida.

– Vi kommer även att försöka hitta ungdomar och vuxna till ensemblen och mindre roller, säger Magnus Kviske.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.