Laddar

Foppas planerade hotell lär ritas om – eller skrotas

"Det är lite frustration", säger Skanskas distrikschef.

delningar

Planerna på ett hotell vid Ölandhamnen i Kalmar har funnits i 15 år – men ännu är inte någon spade satt i marken.

– Det är lite frustration men huvudsaken är att det blir bra, säger Thomas Leijon, distrikschef på Skanska.

Sedan 2014 har just Skanska velat bygga ett hotell som fastighetsbolaget Lerstenen, som Peter Forsberg är en av delägarna i, är beredd att förvalta. Hotellkedjan som vill hyra in sig i lokalerna ska vara Elite hotels.

– Det är absolut inte lagt på is, vi jobbar hårt för att det ska bli av. Det som det däremot har varit mycket diskussion om är skymningen av slottet och de bitarna, säger Leijon.

Skanska och Lerstenen väntar på besked från Länsstyrelsen angående detaljplanen för området.

– Länsstyrelsen har sagt att den utformningen som finns i dag inte är möjlig. Vi vet inte vilka de nya riktlinjerna blir ännu och det är den dialogen vi har. Vi måste veta vilka förutsättningarna är så vi inte lägger ytterligare två år på något som inte går att genomföra.

En möjlig utgång är att Länsstyrelsen beslutar om att den planerade hotellbyggnaden måste vara lägre och bredare än planerat.

– Vi hoppas på att någon form av utformningslinjer kommer i början av nästa år. Efter det får man undersöka om utformningen är sådan att en hotellverksamhet kan tycka att det är intressant, säger Leijon och avslutar:

– Ambitionen har alltid varit att hotellet ska stå färdigt i slutet av år 2020 – men då måste det börja hända saker ganska snart.

Relaterade artiklar