Förbundet som kritiserade Zlatan - nu kommer de till Kalmar

Henrik Armus kommer till Kalmar den 10 oktober med Spelberoendes riksförbund. - Foto: Privat

"Spelbolagen tar inte ansvar", menar riksförbundets ordförande som hoppas kunna hjälpa utsatta i Kalmar.

delningar

Spelberoendes riksförbund är ett förbund som genom statliga bidrag finansieras för att hjälpa utsatta människor. De finns nu i tio olika städer. Detta för att hjälpa och ge stöd till folk som är spelberoende eller har spelberoende personer i sin närhet. Nu ska man göra ett krafttag för att etablera sig i Kalmar.

– Vi ser ett behov i Kalmar. Vi har haft folk som hört av sig till oss. Nu ska vi försöka få folk att komma till oss för att få hjälp och prata om sina besvär, säger Henrik Armus, ordförande vid Spelberoendes riksförbund.

Under ett möte med riksförbundet kan det vara allt från hundratals personer i stora städer till en mindre grupp på några stycken i en mindre stad. Man träffas för att diskutera och prata om sina problem.

På måndagen den 10 oktober har man chansen i Kalmar, klockan 18.30 på Hanellsgatan 5. Nu hoppas man att kalmarbor med problem ska våga komma dit.

– Jag har egen erfarenhet själv och vet att tröskeln är svår att komma över. Men när man väl kommer dit för att träffa andra så lättar det ganska rejält. Det hjälper väldigt mycket att prata av sig för att lättare kunna bli spelfri. Vi kommer försöka att få någon profil från Kalmar framöver för att komma och prata om problemet. Vi tror att det ska kunna få folk att våga ta steget och komma. Men vi måste ha tålamod, låta det ta tid, menar Armus.

Så sent som i april månad uppmärksammades Armus tillsammans med riksförbundet väldigt mycket i media. Man valde då att i ett öppet brev kritisera Zlatan Ibrahomivic för att ha tagit emot pengar för att göra reklam för ett större spelbolag.

– Frågan har växt nu. Vi gick på Zlatan, jag tycker att man måste reagera mot kändisar. Det beror mycket på okunskap. Annars har vi Charlotte Kalla som har gått ut och tagit direkt avstånd. Kalla har aktivt gått ut och sagt att hon inte tar emot pengar från spelbolag trots att hon blivit erbjuden detta, säger Armus och fortsätter:

– Vi har också blivit erbjudna samarbeten med spelbolag. Jag förstår deras tanke. Man vill skriva sig fria från ansvar. Men det är just det som är problemet, spelbolagen tar inget ansvar. Vi vill inte synas i samband med dem, säger Armus

Avslutningsvis poängterar Armus att man kan komma till ett möte med full sekretess. Det är full tystnadsplikt och man behöver inte uppge något namn.

– Vi har en tystnadsplikt som fungerar bra. Vad jag vet har vi inte haft några fall där något läckt ut. Man ska kunna känna sig trygg, det är A och O, bekräftar Armus.

Förbundet kommer att hålla möten varannan vecka, med start på måndag. Om man söker mer information om Spelberoendes riksförbund så finns det på deras hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar