Föreningar får dela på 136 500 kronor: "Enormt tacksamma"

Glada miner när Sparbankstiftelsen Kronan delade ut pengar till det lokala föreningslivet. - Foto: Carl Winsth

På torsdagen avslöjade Sparbankstiftelsen Kronan vilka Kalmarföreningar som får ta del av årets prissumma.

delningar

Sparbankstiftelsen Kronan delade under torsdagseftermiddagen ut sammanlagt 136 500 kronor till tre föreningar genom Swedbank Kalmars kontorschef Marie Fuhr.

De tre föreningar som vardera fick motta 45 500 kronor var Hossmo BK, Kalmar Saints Basket och Ljungbyholms GoIF.

Alla föreningar var representerade på plats på Swedbanks kontor för att motta pengarna. Per-Martin Carlsson och David Lidheim som representerade Hossmo BK var mycket glada över att ha blivit utvalda. Checken som Hossmo BK mottog kommer att gå till att bygga en padelbana intill deras anläggning i Rinkabyholm.

– Vi är enormt tacksamma för det här, nu kan vi bygga en bana, vilket vi kommer att göra till våren och det känns givetvis jättekul. Nu kommer vi att kunna möta lite fler intressen – inte bara fotboll, säger Daniel Lidheim.

– Vi tänker att den ska vara öppen för alla. Söder om Kalmar är ju en del i Kalmar som växer väldigt mycket och det är många invånare som vi kan fånga in i det här området, fyller Per-Martin Carlsson i.

Kalmar Saints Basket fick även de motta en check på 45 500 kronor och pengarna kommer att gå till att fortsätta med projekten "gå- och springaprojektet" samt rullstolsbasket. Vilket innebär att alla ska kunna spela basket oavsett funktionshinder.

Kalmar Saints var representerade av Tova Jämsborn som snabbt fick hoppa in istället för sportchefen Jonas Sjöberg.

– Jag vet hur tacksam och glad Jonas blev när han fick reda på att Kalmar Saints var en förening som skulle tilldelas stiftelsen, säger Tova.

Även Ljungbyholms GoIF fick sig en del av kakan. Med inspiration från IFK Kalmars satsning "Skjut på debuten" har även Ljungbyholms GoIF valt att starta upp en liknande verksamhet där man vill att ungdomar ska skjuta på bland annat alkohol- och tobaksdebuten. Pengarna kommer att gå till aktiviteter som ungdomarna i föreningen kommer att ta del av. Det kan till exempel handla om att bowla och äta god mat eller gå på en Kalmar FF-match.

– Tanken är att man skriver ett avtal med föreningen, ungdomen och vårdnadshavaren. Kontraktet kommer att vara fram till hösten 2021, då man går första terminen på gymnasiet. Att det inte ligger längre är för att det ska vara möjligt att uppnå, säger Martin Westbrandt som representerade Ljungbyholms GoIF tillsammans med Daniel Wreibo.

– Vi är väldigt tacksamma att få ta del av det här och det är ett koncept som vi vill ska leva vidare och få spinn. Vi tror att "alltid kan vi rädda någon", avslutar Westbrandt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar