Förlösamördaren misshandlad i fängelset

24-årige Martin Törnblad fick 18 års fängelse för mordet på sin svärfar. Nu har han misshandlats grovt av två andra dömda mördare.

delningar

Det var Aftonbladet som var först med att rapportera om misshandeln på anstalten Kumla. I polisförhör ska Martin Törnblad ha sagt att ”Jag ska berätta vem som mördade min svärfar. De gillar inte golare”, uppger Aftonbladet.

Den grova misshandeln ska ha ägt rum i oktober förra året. De två misstänka gärningsmännen är båda i 30-årsåldern och avtjänar straff för mord. De ska ha slagit, sparkat och stampat på Martin Törnblads huvud.

– Det var två killar som ville prata med mig inne i min cell och jag sa att vi kunde ta det utanför cellen. När de märkte att jag inte ville följa med dem in slog och sparkade de på mig, sa han i förhör enligt polisens förundersökning, rapporterar Aftonbladet.

I slutet på sommaren 2012 försvann lantbrukaren Göran Lundblad spårlöst. Cirka två år senare fick polisen tips genom att Törnblad ska ha berättat om mordet för en person i Missing People.

Genom uppgifterna hittade polisen Göran Lundblads kropp nergrävd på en åker. Det konstaterades senare att han avlidit genom att ha blivit skjuten på nära håll med en hagelbössa.

Martin Törnblad och flickvännen dömdes båda till 18 års fängelse för mord. Åklagaren hävdar att det ska ha funnits ett ekonomiskt motiv bakom mordet.

Aftonbladet skriver att en av de två männen som åtalas för misshandeln mot Törnblad är dömd för ett uppmärksammat knivmord i Askersund. Den andre mannen är dömd för mordet på en ledare i ett MC-gäng i Blekinge, ”en ren avrättning” enligt domen.

Misshandeln är brutal. Det är mängder av sparkar och slag och de slår ner honom i marken, säger kammaråklagare Anders Persson till Aftonbladet.

Hela misshandeln ska finnas på film. En av männen nekar till brott medan den andre inte vill säga något alls. Åklagaren anser att bevisläget är ”mycket gott”.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar