Förlösamördaren misshandlad i fängelset – utpekad som tjallare

Detta är andra gången som han misshandlas av andra interner.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

För två år sedan rapporterade 24Kalmar om att den dömde mördaren Martin Törnblad hade utsatts för en grov misshandel. Nu har det hänt igen, rapporterar Östra Småland.

Enligt Törnblad är orsaken till misshandeln att en vårdare ska ha pekat ut honom som en tjallare inför andra interner.

Dagen efter flyttades Törnblad till en annan avdelning. Efter mindre en en timme inträffade den grova misshandeln. Han ska ha fått flera frakturer i ansiktet och kräkts blod.

– Jag har inte sett någon JO-anmälan och vi har inte blivit ombedda att kommentera någon sådan, men det kan finnas en viss fördröjning. Men om det påstås att vi hanterat ärenden på ett olämpligt sätt så kommer det att göras en utredning och den visar om fel begåtts, säger anstaltschefen Mikael Wallin.

Efter den tidigare misshandeln blev Törnblad flyttad från Kumla till anstalten i Tidaholm.

Det var i slutet på sommaren 2012 som lantbrukaren Göran Lundblad försvann spårlöst. Cirka två år senare fick polisen tips genom att Törnblad ska ha berättat om mordet för en person i Missing People.

Genom uppgifterna hittade polisen Göran Lundblads kropp nergrävd på en åker. Det konstaterades senare att han avlidit genom att ha blivit skjuten på nära håll med en hagelbössa.

Martin Törnblad och flickvännen Sara Lundblad, Görans dotter, dömdes båda till 18 års fängelse för mord. Åklagaren hävdar att det ska ha funnits ett ekonomiskt motiv bakom mordet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar