Förlust i premiären – nu vill IFK Kalmar ta revansch

Premiären i Elitettan blev inte som förväntat. "Släppte in alldeles för enkla mål".

delningar

IFK Kalmar som inför säsongen degraderades från Damallsvenskan till Elitettan fick inte den drömstart på säsongen som man ville. Laget förlorade borta mot nykomlingarna Morön BK med 3-2.

– Vi släppte in alldeles för enkla mål. Vi skapade målchanser och hade nio skott på mål, så där är vi relativt nöjda. Två mål ska räcka för att vinna en fotbollsmatch på den här nivån. Vi är absolut inte nöjda med att vi släpper in tre mål, säger tränaren Martin Sjöstrand.

Vad var det som inte stämde i försvarsspelet?

– I vissa lägen så gick vi över till att spela ett markeringsförsvar istället för ett positionsförsvar. Men det har vi jobbat med i veckan så jag hoppas att det sitter bättre till matchen.

Under långfredagen kommer Lidköpings FK på besök på Gröndal. Laget kryssade i sin premiär mot Assi IF.

– Vi vet att det är ett fysiskt hårt jobbande 4-4-2-lag med två tunga forwards. Bland annat Elitettans skyttedrottning från i fjol, Sandra Lagerbratt.

Har ni någon förväntad matchbild?

– Svårt att säga, men jag tror och hoppas att vi kommer att föra spelet på så sätt som vi vill. Men vi vet framförallt att det kommer att bli en tuff match, de kommer inte komma hit för att be om ursäkt och det gäller att vi är med.

Just det, föra spelet, hur mycket svårare är det på halvtaskiga fotbollsplaner?

– Det är klart att det påverkar med studs och så vidare. Men jag tycker att de har fått till Gröndal fint. Den ser relativt jämn ut och håller en bra klass. Men det är självklart att man får vara extra noggrann i passningsspelet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar