Laddar

BOMBEN: Förre CL-spelaren klar för Flerohopp

Då: Målskytt i kvalet till Champions League. Nu: Klar för Flerohopps GoIF i division 6. "Oavsett hur många matcher han spelar är vi väldigt glada".

delningar

För tolv år sedan hoppade Peter Abelsson, då i Malmö FF, in i bortamatchen mot israeliska Maccabi Haifa. Tre minuter senare hade mittbacken nickat in 2–2-målet som tog MFF till tredje kvalomgången i Champions League. På torsdagen skrev Abelsson på för moderföreningen Flerohopps GoIF i division 6.

– Det värmer i hela föreningen att vi nu har fått hans signatur. Den dagen han sätter på sig föreningströjan och äntrar planen är cirkeln sluten. Oavsett hur många matcher han spelar är vi väldigt glada att han till sist vänt hem och avslutar med oss, säger Flerohopps sportchef Kim Ahlqvist till klubbens hemsida.

För fem år sedan spelade Abelsson sin senaste match, då i Trelleborgs FF i superettan. Totalt har mittbacken 120 matcher i allsvenskan, superettan och norska högstaligan på sitt konto.

40-årige Abelsson debuterar på fredag när Flerohopp tar emot Konga SK – ett toppmöte i division 6 Emmaboda.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.