Laddar

Förra IFK-spelaren nära ligavinst i Australien

Sofie Persson, med förflutet i Lindsdals IF och IFK Kalmar, var nära att skjuta hem titeln i Australiensiska futsalligan till sitt lag South Brisbane FC.

delningar

För ungefär två och ett halvt år sen flyttade Sofie Persson, 24, till Australien. Men den forna Lindsdal- och IFK Kalmar-spelaren la inte fotbollsskorna på hyllan för det. I sitt nya hemland har det blivit fortsatt spel bland annat i den nationella futsalligan.

Under helgen var det dags för slutspel i Sydney för Sofie Persson och hennes lag South Brisbane. Persson har under året varit väldigt framgångsrik i serien och bland annat vunnit skytteligan och var tillsammans med sitt lag favorit till att ta hem segern i slutspelet.

Men efter en seger i semifinalen mot Vipers Melbourne med 9-4 tog framgångssagan slut. I finalen blev det en snöplig förlust efter förlängning mot FC Galaxy från Queensland, trots att Persson målat på nytt.

– Det var väldigt tufft när de satte avgörandet. Men nu har jag smällt det lite, säger Sofie Persson när 24kalmar når henne.

Hur var finalmatchen?

– Många av de som såg matchen sa att det var den bästa damfutsalmatchen de sett någonsin och det känns ju kul.

Målen i slutspelet, två i semifinalen och ett i finalen innebar att Persson stannade på 23 gjorda mål under säsongen. Det är mer än vad någon någonsin klarat av i den nationella futsalligan i Australien.

– Det känns oerhört roligt att ha slagit rekordet. Det var ju inte direkt det jag hade förväntat mig under min första säsong i futsalligan, säger Sofie Persson.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.