Laddar

Förre Kalmarstudenten uppmärksammas på prestigefull lista

Genom sociala medier och sina föreläsningar inspirerar och motiverar Charlie Eriksson unga att fortsätta kämpa mot psykisk ohälsa och i stället välja livet.

delningar

Före detta Kalmarstudenten Charlie Eriksson började föreläsa om sitt liv och sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa för att hjälpa andra. Något som har blivit en stor succé bland unga vuxna runt om i Sverige.

Efter att ha blivit utvald till årets föreläsare 2016 satte det minst sagt vind i seglen, nu finns han med på en tredje plats bland Sveriges mest inflytelserika personer som sammanställdes av Veckans Affärer. På första plats hittar vi artisten Zara Larsson.

–   Jag ser det mest som en bekräftelse på att det går åt rätt håll, säger Charlie Eriksson.

Aldrig ensam som plattform har blivit en förebild med ett stort engagemang och det hjälper unga vuxna att göra det enklare att ha en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. 

– Människor har hört av sig och det har gjort att man har velat fortsätta, säger Charlie Eriksson.

Just nu håller han på med flera projekt. Bland annat kommer det att komma en motivationsfilm som ska bidra med att psykisk ohälsa blir mer accepterat.

Nu driver han projektet aldrig ensam vidare för att bryta isen och bidra till att fler vågar söka hjälp för psykisk ohälsa. Charlie lägger föreläsningarna på hyllan för ett tag och lägger i stället fokus på sin bok som kommer att lanseras i slutet av sommaren.

Psykisk ohälsa

*Höga krav och stress

När man inte hittar någon balans mellan högt ställda krav och behovet av att duga som man är, ökar risken att man mår psykiskt dåligt.

*Olika typer av kriser

Det kan till exempel vara när någon närstående avlider, skilsmässa eller på annat sätt råkar ut för svårigheter i livet.

*Ångest och depression

Ångest gör att man kan känna sig rastlös, orolig eller på något sätt känna ett slags inre tryck. Depression gör att man ofta har svårt för det positiva tankarna, man kan också känna sig nedstämd och orkeslös under en längre period.

Källa: Vardguiden.se

Relaterade artiklar