Laddar

Förre landshövdingen får pris

Den skandalomsusade före detta landshövdingen Stefan Carlsson har tilldelats Södra Kalmar läns lantmannaklubbs växtodlarpris. "Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om".

delningar

I somras avlöste skandalerna varandra för den före detta landshövdingen Stefan Carlsson. I slutet av juni tog han timeout från sin tjänst på grund av sina alkoholproblem. Några dagar senare kom nyheten om att han hade ringt sexsamtal – för skattebetalarnas pengar. Stefan Carlsson tvingades sedan avgå från sin tjänst.

Nu har den före detta landshövdingen tilldelats ”Växtodlarpriset” av Södra Kalmar läns lantmannaklubb, som menar att Stefan Carlsson under sin tid som landshövding var viktig för lantbrukare och näringsidkare i länet, rapporterar Smålandsposten.

– Att han har trampat i sitt klaver är inget vi bryr oss om. Det han har gjort för länet är något som varken Anita Bråkenhielm eller Sven Lindgren lyckades med säger styrelsemedlemmen Johan Åhlund till Smålandsposten.

Johan Åhlund ringde själv upp den före detta landshövdingen och berättade om utnämningen.

– När jag ringde och frågade om han ville ta emot det blev han så glad, det hördes att det kom ända från hjärtat. Det var rörande, faktiskt, säger Johan Åhlund till Smålandsposten.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.