Laddar

Förskolan Flisan vann Guldko – är bäst i landet

Förskolan Flisan har bästa matglädje i hela Sverige. "Jag blev jättelycklig, fantastiskt!", säger Anna Landefrö efter utmärkelsen.

delningar

Föräldrakooperativet Flisan i VicklebyÖland är Sveriges bästa matglädjeförskola. Arla Guldko-galan i Stockholm prisades förskolan under torsdagskvällen.

– Jag blev jättelycklig, jag hade inte vågat tro på att vi skulle gå hela vägen. Fantastiskt roligt, säger förskolechefen Anna Landefrö, som var på plats i Stockholm med hela personalstyrkan.

Tre förskolor var nominerade till priset. Juryns motivering till varför just Flisan har den största matglädjen löd:

”Det här är en förskola som genomsyras av en äkta matglädje där alla är delaktiga. Köket har en central plats både rent fysiskt men också i den pedagogiska verksamheten. Barnen är med och påverkar vad som ska serveras på förskolan och man räknar, känner, luktar, smakar och har bokstavsfester. Dessutom har all personal på förskolan fått kompetensutveckling i måltidspedagogik. Och med kocken som brinner för sin uppgift som en matglädjeambassadör så kan det inte gå fel!”

Förutom Guldko-statyetten tilldelades Flisan 30 000 kronor för att utveckla sin verksamhet samt ett besök av en stjärnkock.

Vill du läsa mer om Flisans arbete kan du göra det här.

 

Relaterade artiklar