Laddar

Första spadtaget för andra etappen i Bergagården

Det har varit en händelserik vecka för bostadsmarknaden i Kalmar. Tätt följt av beslutet om Rifa-tomten och första spadtaget av lägenheterna i Snurrom så var det nu dags att börja bygga på den andra etappen av Bergagården.

delningar

Förra sommaren påbörjades bygget av etapp 1 på Bergagården i Kalmar, ett trevåningshus, ett femvåningshus och ett sjuvåningshus med totalt 90 lägenheter. De lägenheterna kommer att stå klara för inflyttning i december. Under torsdagen var det dags att ta första spadtaget för etapp 2.

Representanter från Rikshem, Skanska, P&E fastigheter och kommunen var på plats för att tillsammans starta bygget av etapp 2.

– Vi är stolta över att få vara en del av detta projekt. Det är ett perfekt exempel på hur man kan urbanisera städer, säger Håkan Isfalk, regionschef på Skanska.

I etapp 2 kommer det att byggas tre flerbostadshus med sammanlagt 100 lägenheter och ett garage med plats för 63 bilar. Det kommer att vara ett hus med fyra våningar och ett hus med åtta våningar. Lägenheterna kommer att vara både hyres- och bostadsrätter i storlekarna ett till tre rum.

– Det här är ett mycket bra läge med perfekta förbindelser till både centrum och den nya simhallen i Snurrom. Vi har mycket på gång och det är fantastisk kul att kunna göra så att det förhoppningsvis blir omsättning på bostadsmarknaden, säger Mattias Adolfson (S).

Samtidigt som första spadtaget togs så erbjöds även förväntansfulla boende i etapp 1 att se sina framtida lägenheter för första gången.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.