Laddar

Försvunnen katt tog sig över Ölandsbron: ”Trodde inte det var sant”

Familjen hade nästan förlorat hoppet när de fick ett tips som ledde dem till katten, på fel sida av bron.

delningar

Sedan den 14 juni hade Erica Linder letat efter sin försvunna katt, som efter vad som familjen misstänkte var ett kattbråk, hade försvunnit spårlöst.

– Hon brukar inte försvinna, så vi blev lite misstänksamma. Det tog en dag och vi funderade inte så mycket på det först, men sedan började vi tänka på att hon kanske var skadad från bråket och då blev vi oroliga, berättar Erica Linder.

Eftersom familjen tänkte att Doris kanske hade gått vilse efterlyste Erica Linder sin katt på en Facebooksida som heter Föräldrar i Färjestaden.

– Vi sökte i närområdet och både gick, cyklade och körde bil ganska långa sträckor dit folk hade tipsat om att de hade sett en katt. Men ingen av katterna var ju Doris, säger hon.

Förrförra helgen gav de upp sökandet och började plocka undan Doris låda och matställe så det var till stor förvåning när Erica Linder sent på onsdagskvällen plötsligt fick ett meddelande på mobilen med ett tips som ledde henne till Ica Maxi i Kalmar.

– Man var chockad och trodde inte det var sant. Om jag inte hade sett att det var Doris på bilden och hennes ID-märkning hade jag haft svårt att tro det, vi hade ju aldrig tänkt att hon kunde vara i Kalmar.

Erica Linder åkte in till Kalmar och träffade kvinnan som hade skickat meddelandet. Doris hade befunnit sig mellan Maxi och Skälby när hon hittades och hon överlämnades till den överlyckliga Erica Linder vid Linnéuniversitetet.

– Det kändes overkligt den kvällen, att sitta med Doris hemma i soffan. Jag vet inte om hon tog sig till Kalmar i någon släpvagn eller vad hon har ätit, men det är skönt att hon är hemma, menar hon.

Erica Linder är tacksam för all hjälp hon har fått från omgivningen.

– Utan dessa människor, sociala medier och ID-märkningen hade Doris troligtvis fortfarande sprungit runt i Kalmar.