Fortsatta framgångar för Kalmar RC: "Toppeliten"

Många medlemmar från Kalmar RC Triathlon tävlade i Linköping.

delningar

Den andra deltävlingen i Svenska Cupen och även SM i sprintdistans avgjordes under söndagen i Linköping. Kalmar RC Triathlon var sedvanligt på plats med flera ungdomar men också en del vuxna. Detta bara en vecka efter att SM i Olympisk distans avgjorts i Uppsala.

Även i Linköping fanns det möjlighet att tävla i Olympisk distans, men då på motionsnivå. Kalmar RC:s ungdomar var dock med och tävlade i sprintdistansen.

– Det var verkligen toppeliten som var med, många duktiga namn. Kalmar RC:s Gabriel Björlin var totalt tia, det är ingen dålig placering bland dem herrarna, förklarar Sammy Chatila, ledare i Kalmar RC.

En SM-segrare fanns bland de blågula från Kalmar. Det var Noah Petersson som vann klassen pojkar 14-15 år. Även Simon Lindblom som vann SM-guld på olympisk distans för juniorer så sent som förra veckan lyckades placera sig på en 13:e plats bland herrarna på sprinten och tvåa i sin åldersklass. Detta före flera nationellt hårt satsande triathleter. Han följdes också tätt av de unga talangerna Jacob Fransén och sedan trion Alexander ChatilaAxel Borgengren och Albin Rooth.

Alexander Chatila, Simon Lindblom och Albin Rooth gick i mål på bra tider.

– Det var första gången i Linköping. Jag måste säga att det var fantastiskt bra uppstyrt. Man kunde se mycket överallt och det var väldigt centrerat runt växlingsområdet, säger Chatila.

Sammanlagt var det 18 ungdomar på plats från Kalmar RC.

– Värt att uppmärksamma är också att Hanna Lundberg kom fyra i klassen ungdom 16-17 år. Vi syns och hörs lite överallt. Vi har fått beröm från Svenska Triathlonförbundet, det är roligt. Nu väntar lite uppehåll där man kan tävla i lite lokala tävlingar.

Hanna Lundberg gjorde framförallt en väldigt stark löpning i Linköping och lyckades knipa en fjärdeplats i sin klass.

På damsidan tog Camilla Karlsson genom tiden 1:25:18 ett silver i sin åldersklass. Nästa deltävling i Svenska cupen går i Malmö den 3 augusti.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar