Laddar

Fotobyrå kallade FBC-centern för ”sockersöt maskot”

Fotobyrån SportX8 valde att skriva en text om FBC:s Annie Wennerströms utseende istället för hennes kompetens som innebandyspelare. "Det är helt fruktansvärt."

delningar

Fotobyrån SportX8, som är verksamma i Kalmar, la upp en bild på sin facebooksida som har skapat en hel del irritation. Bilden föreställer FBC Kalmarsunds center Annie Wennerström som sitter vid sidan av planen och förbereder sig på match.

Bilden i sig är det inget fel på men texten som SportX8 har valt att skriva till bilden väcker reaktioner. Till bilden har man valt att fokusera på Wennerströms utseende istället för hennes kompetens som innebandyspelare:

”Håret flätat, öronen utsmyckade och naglarna fixade, dax för SSL match mot Tyresö för FBC Kalmasrunds center #50 Annie Wennerström.”

– Bilden är fin men det är helt fruktansvärt att man skriver en sån kommentar. Att man ens påpekar mitt utseende som inte har någonting med mig som idrottare att göra. Det är så irrelevant, säger en märkbart irriterad Annie och fortsätter:

– Det värsta är att de har redigerat texten. I en tidigare version stod det, förutom det med håret och naglarna, att jag var FBC:s sockersöta maskot. Det förlöjligar mig som spelare. Jag krigar och sliter på planen och vill bli uppmärksammad för det.

SportX8 har nu plockat ner alla sina bilder från sin Facebooksida.

– Det är 2017 och vi borde ha kommit längre. Tänk om de hade skrivit samma sak om killarna? ”Här kommer supersexiga Wittberg in på planen” eller ”Kim Nilsson med sitt nyklippta hår förbereder sig för match”.

Annie Wennström twittrade en skärmbild på bilden och texten som fick över 560 retweets och 1 200 gillningar innan SportX8 hörde av sig och bad henne ta bort den eftersom hon ”publicerade” en bild som inte var hennes. Hon valde att göra det.

– Jag vill att alla ska se hur det kan gå och att det är fel. Jag måste stå upp och säga något, jag kan inte skratta bort det här. Det känns underbart att ha fått så bra respons från alla som hann kommentera mitt inlägg och som har hört av sig, avslutar Annie.

Sport X8 har avböjt sig att kommentera.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.