Laddar

Framgångsrik företagare gör repmånad – på snabbmatsrestaurang

Att jobba på McDonalds är som att göra lumpen och under tisdagen var Pierre Widén tillbaka på restaurangen. "Mycket har förändrats".

delningar

År 1996 gjorde Pierre Widén sitt sista arbetspass på McDonald´s i Kalmar – trodde han. Under tisdag var han tillbaka på sin gamla arbetsplats vid Giraffen för att jobba ett pass.

– Det är jättespännande att vara tillbaka här och man ser hur mycket det är som har förändrats. Det är helt andra rutiner idag. När jag jobbade här så förberedde man sin egna order från början till slut, nu jobbar man ännu mer i team, säger Pierre Widén som numera driver familjeföretaget Widéns.

Anledningen till att han är tillbaka på sitt gamla jobb är McDonald’s nästa steg i kampanjen Gör Donken. Under en medarbetarundersökning upptäckte man att ett jobb på McDonald´s utvecklar liknande egenskaper hos sina medarbetare som lumpen gör.

Under repövningen kommer före detta medarbetare få möjlighet att återuppleva den omtalade McDonald’s-gemenskapen, samtidigt som de får fräscha upp sina färdigheter från förr – precis som en repmånad.

– Det är en rolig grej och ett kul initiativ. För mig som började i samma veva som Pierre slutade så är det intressant när han pekar på hur saker har förändrats, en annan tänker inte på det. Det hade varit kul om vi kunde göra detta med fler gamla anställda, särskilt kul hade det varit om de man själv jobbade med kunde komma hit och göra en repövning, säger Ola Molin, Area Manager McDonald’s Giraffen.

Under dagen kommer Pierre att få testa på hela batteriet av arbetsuppgifter och det återstår att se om de gamla rutinerna sitter kvar.

– Att jobba här gav mig otroligt mycket värdefulla kunskaper och fungerade väldigt fostrande. Jag lärde mig bland annat att jobba under press, prestera och att hjälpa arbetskamrater. Jag använder mig fortfarande av saker som jag har lärt mig här i mitt nuvarande jobb och de jag träffade här umgås jag med än idag, säger han.

McDonald’s är också en arbetsplats där 15-åringar kan börja jobba. Även de som kanske inte har fullständiga betyg från skolan har möjlighet att bygga på sitt CV på restaurangen.

– Vi ger folk kunskap och man ska känna att man är bra på jobbet. Det handlar om att skapa en trygghet för dem. Det ska vara en jäkligt bra arbetsmiljö här, säger Adam Nilsson, restaurangchef McDonald’s Giraffen.

– Jag har två döttrar som är elva och tretton år gamla och jag har talat så varmt om McDonald’s att de nu har som dröm att en dag få jobba här, avslutar Pierre.