Från Broadway till Kalmarsalen: "Fyfaaaan vad bra"

Al Pitcher återvänder till Kalmar och uppmanar nu publiken att ta med rutten frukt till föreställningen.

delningar

Al Pitchers standup-show ”Sverige Syndrome” har varit en publikframgång ända sedan hösten 2017. Den har spelats för utsålda hus både i Sverige och utomlands och gör nu under hösten 2018 sina sista framträdanden på scener runtom i landet.

Och under fredagskvällen är det dags för Ståuppkomikern Al Pitcher, som är född i England, uppvuxen på Nya Zeeland och som numera bor i Sverige, att inta Kalmarsalen med sin kritikerrosade humorföreställning som han beskriver såhär:

– Det är inget naket, det är mycket skratt, interaktioner med publiken, inga dansande ekorrar och många skämt. En riktigt rolig utekväll helt enkelt. Och jag älskar verkligen att framföra den här showen och helt ärligt så ser jag fram emot varje tillfälle, säger Al Pitcher till 24Kalmar.

Hur tycker du föreställningen har tagits emot under våren och hösten?

– Ibland ställer sig publiken upp efteråt och applåderar, men jag tror egentligen att de bara försöker hinna före kön till garderoberna. Men jag tror också att folk älskar den, och eftersom de ser mig ha roligt på scen så vill nog de själva göra detsamma.

Foto: Robert Eldrim/Pressbild

Är det svårt att hålla materialet fräscht varje kväll eftersom du snart har framfört Sverige Syndrome i ett år?

– Nej inte alls. Jag ändrar om varje kväll så att det aldrig ska bli tråkigt för mig själv. För det tycker jag är den sämsta typen av shower, när man ser att artisten helst vill att föreställningen ska ta slut. Om det händer så tycker jag att publiken borde ha rätt att kasta frukt på personen på scen, som under den Shakespearianska eran.

– Har man köpt biljetter och ordnat med barnvakt, ja då ska man också passa på att ta med sig ruttna päron för att kasta på komikern om han inte är rolig.

Al har själv varit i Kalmar vid flertalet tillfällen och säger att han gillar den gamla atmosfären.

– Jag har upplevt promenaden från köpcentret, genom muren och runt hela staden. Och det får en att känna sig som man vore med i Game of Thrones. Och er tågstation är sista hållplatsen va?

Ja det är den, hur så?

– Sist jag var i Kalmar hade någon råkat somna till och missat sin hållplats. Så när tågpersonalen väckte honom la han all skuld på dem.

Något som Al Pitcher även passat på att skämta lite om i Kalmar-gruppen på Facebook.

Hur känns det att återvända till sommarstaden Kalmar nu i november?

– Sommarstaden fyfaaaan vad bra. Jag har dock aldrig upplevt en sommar i er stad. Utan faktum är att när jag promenerade i Kalmar en gång så stannade jag till eftersom jag tycke att vågorna nere vid hamnen började bli för höga. Då sa en lokalbo att det inte var någon fara och att jag inte behövde oroa mig. Men sommarstad? Är det inte Karlstad som kallas för solens stad?

Jo det tror jag nog.

– Jag antar att ni har en del våldsamma rivaliteter sinsemellan.

När vi pratar med Al Pitcher är han precis hemkommen från en föreställning på Broadway i New York där han passade på att dra på sig en förkylning. Något han dock tror kommer påverka hans föreställning i Kalmar positivt.

– Det kanske kommer få mig att låta bättre för ibland tycker jag att min röst låter som helium. Nej men det var all luftkonditionering som de hade påslagen överallt som gav mig förkylningen. Men nu har jag lämnat platsen med den orangea presidenten och beger mig nu mot Kalmar.

Vad kan Kalmarborna förvänta sig på fredagkväll?

– En komiker som vill att du ska ha en bra utekväll under en föreställning som han själv är väldigt stolt över. Jag tror att vi ser för mycket seriösa saker på sociala medier och nyheterna nu för tiden, så ibland kan det vara skönt att gå in i ett rum och få sig ett gott och hederligt skratt. Eller ja, i alla fall två skratt, avslutar Al Pitcher.

Klockan 19.30 kliver han upp på scen i Kalmarsalen. Biljetter till ”Sverige Syndrome” hittar du här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar