Laddar

Fredagens ”bonninnebandy”: Skön derbyseger för Nybro IBK

Nybro IBK slog tillbaka Gantesbo i division 3-derbyt. SSG förlorade klart mot Sandbäckshult – och Slätafly åkte på en stjärnsmäll i toppmötet med Hovslätt. Läs mer om fredagens innebandymatcher här nedan.

delningar

Division 2 innebandy

Slätafly–Hovslätt 5–9 (1–2, 2–3, 2–4)

Målen, Slätafly: Petter Ernberg 3, Robin ”Ålen” Karlsson, Anton Fransson.

Det blev en stjärnsmäll för Slätafly i toppmötet med Hovslätt.

– De var lite hetare än oss hela matchen igenom. Vi gjorde en bra första period och förtjänade att ha ledningen. De sätter sina lägen och vi är iskalla framför målet. I de två sista perioderna är de bättre än oss, säger Slätaflys tränare Viktor Marions.

Trots att Slätafly sköt 40 skott på mål, så gjorde laget ”endast” fem mål.

– Det är alldeles för dåligt, men det som stör mig mest är att vi släppte in nio mål på hemmaplan, säger Marions.

Ny toppmatch väntar för Slätafly nästa fredag – då Vimmerby kommer till Torsås.

– Då ska vi ta revansch, säger Viktor Marions.

Slätaflys mål gjordes av tidigare FBC-trion Anton Fransson, Robin ”Ålen” Karlsson, och Petter Ernberg. Målbäst var Ernberg med tre mål.

 

Division 3 innebandy

Gantesbo–Nybro IBK 4–5 (1–3, 1–1, 2–1)

Målen, Nybro IBK: Emil Johansson 2, Samuel Slättman, Jonathan Rudholm, Oscar Karlsson.

Det blev som väntat ett dramatiskt innebandyderby i Emmaboda Sporthall under fredagskvällen mellan Gantesbo och Nybro IBK. Gantesbo fick en drömstart sedan den tidigare Slätafly-spelaren Mattias Evaldsson gjort 1–0 tidigt in i matchen.

Men Nybro skulle vända på steken i den första perioden och ledde med 1–3 efter 20 minuter, två av målen gjordes av fjolårets poängkung Emil Johansson.

I den andra perioden utökade Oscar Karlsson Nybros ledning till 1–4 – innan hemmalaget vaknade till. Gantesbo kröp målmässigt närmare och närmare. En bit in i den tredje perioden gjorde Robert Pavic 3–4 och det var match igen. Några minuter senare satte backen Nybrobacken Samuel Slättman 3–5-målet – ett mål som skulle visa sig vara avgörande.

Visserligen reducerade Gantesbo en gång till – men det räckte inte. Nybro gick segrande ur derbyfighten inför den fina publiksiffran på 227 åskådare.

– Visst är det skönt med en derbyseger, men jag vara nära att få en hjärtattack mot slutet av matchen. Vi höll på att tappa segern och då hade jag inte varit så glad nu. Det hade kunnat gå hur som helst den här matchen, säger Nybro IBK:s tränare Christian ”Gunte” Gunnarsson.

15-åringarna Oliver Lindén (back) och Emil Ask Persson (forward) berömdes av ”Gunte” efter matchen.

I och med segern fortsätter Nybro IBK att hänga på i toppen av tabellen.

– Eftersom SSG förlorade i dag så är vi ny tabelltvåa, säger ”Gunte”.

 

Sandbäckshult–SSG 7–3 (1–1, 2–0, 4–2)

Målen, SSG: Andreas Klinth 2, Christian Eriksson.

Det blev ingen munter tillställning när SSG förlorade borta mot Sandbäckshult. Ölänningarna var steget efter och förlorade toppmötet med fyra mål. Efter en förstaperiod som slutade 1–1 tog hemmalaget över matchen i andra perioden.

Det stod 3–1 efter 40 minuter. I sista akten reducerade lagkaptenen Andreas Klinth till 3–2, men sedan var det godnatt för SSG – Sandbäckshult gjorde fyra raka mål och stängde matchen. Andreas Klinth gjorde ett tröstmål i slutminuten.

I tabellen har SSG tappat två placeringar och ligger nu fyra, på samma poäng som både tvåan Nybro IBK och trean Sandbäckshult.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.