Laddar

”Freddie” från Påryd är barnens nya favorit

Han har gjort succé som programledare för Morgonshowen i Barnkanalen i SVT. "Det får gärna vara lite spralligt och härligt i mina program", säger Fredrik Svensson.

delningar

Varje onsdagsmorgon och en helg i månaden sprider Fredrik ” Freddie” Svensson från Påryd glädje till morgontrötta barn, och deras föräldrar, i Morgonshowen i Barnkanalen.

Den tidiga timmen till trots är Fredrik alltid på ett strålande och sprudlande humör, vilket han blivit mycket uppskattad för.

– Jag har såklart bra och dåliga dagar som alla andra, men jag är nästan alltid glad och särskilt när jag gör någonting jag älskar som att vara programledare, säger Fredrik som har sin bakgrund i tv-världen fast bakom kameran.

– Jag är uppväxt i Påryd och gick en IT-medialinje på gymnasiet i Kalmar och efter det en tv-produktionslinje på folkhögskolan i Gamleby.

Efter Gamleby gick flyttlasset till Stockholm där han jobbade bakom kameran i produktioner som ”Let´s Dance”. Han medverkade också i Youtubeprogram men hade inga direkta planer på att bli programledare förrän Barnkanalen hörde av sig.

– Någon hade sett mig ha hand om publiken i samband med inspelningen av ”Let´s Dance” och tyckte att jag var duktig på att nå fram till barnen i publiken.

Efter en audition fick han jobbet, som han stortrivs med.

– Jag tror att barnen kanske uppskattar att jag kan säga lite tokiga saker i bland, allt måste inte vara så uppstyrt. Pysslen till exempel blir kanske inte alltid jättelyckade, det kan vara lite ”hejkon bejkon”. Huvudsaken är det är lite spralligt och härligt.

Fredrik ser det som en stor ära att få leda Morgonshowen, som har många tittare varje dag.

– Det känns så fint att få vara en del av barnens uppväxt. En del av mig minns fortfarande barnprogrammen och programledarna från barndomen, som Björnes Magasin till exempel. Det känns stort att en del barn kanske kommer att minnas mig när de blir stora sedan, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Mobilen tar plats i vår vardag

I dagens samhälle reagerar vi nästan mer på om någon inte pillar på sin mobil, än om man är upptagen med den.