Laddar

Friskola med uniformskrav sneglar mot Kalmar

Disciplin, ordning och reda är skolans ledord.

delningar

Nordic International School finns än så länge bara i Norrköping men kommer till höstterminen 2018 att starta upp ytterligare en friskola i Karlstad. Nu sneglar skolan med internationell profil mot Kalmar.

För tillfället sonderar man terrängen och kollar av intresset bland vårdnadshavarna för de aktuella åldersgrupperna som är årskurs 4-9.

– Kalmar är en av orterna vi tittar på nu och beroende på intresset går vi eventuellt vidare med en ansökan för att få starta en skola innan den sista januari. I så fall kan en skola tidigast starta till hösten 2019, säger Erik Ramberg, marknads- och etableringschef på Nordic International School.

Skolan följer den svenska läroplanen – men skiljer sig från många andra skolor då hälften av undervisningen sker på engelska. Dessutom bär eleverna skoluniformer, som delas ut, helt kostnadsfritt vid varje läsårsstart.

– Vi försöker rekrytera lärare från andra delar av världen som kan tala flytande engelska för att få till en bra mix med olika kulturella bakgrunder. Med uniformerna skapas ordning och reda, vilket är ett ledord för oss. Dessutom slipper man den klädhetsen som finns i samhället i dag och eleverna verkar uppskatta det, säger Ramberg och berättar vidare att återkoppling mellan lärare och vårdnadshavare är ett ledord för skolan.

Hur fortgår processen till ett beslut om ni ska gå vidare med Kalmar? – Den fortsätter någon vecka till med intressekoll och därefter beslutar vi om vi ska ta det vidare.

Tittar ni på särskilda lokaler i Kalmar? – Vi har kollat på det, men ingenting är klart som vi kan gå ut med.

Relaterade artiklar