Laddar

Frivilligdagen uppmärksammades på Larmtorget

"Vi vill belysa allt frivilligt och ideellt arbete som görs".

delningar

Sedan 1985 är den 5 december frivilligdagen, alltså den dag på året då frivilliga och ideella krafter ska lyftas fram. För att högtidlighålla dagen fanns några av Kalmars många föreningar på plats på Larmtorget för att informera allmänheten om sina verksamheter.

Det var andra året i rad som dagen uppmärksammades i Kalmar, och på plats på torget fanns bland annat Kalmars god man och förvaltarförening, GMF, som hade såväl styrelserepresentanter som vanliga medlemmar närvarande.

– Vi vill belysa allt frivilligt arbete och ideellt arbete som görs. Den här dagen är ju rätt okänd för många så då tyckte vi att vi kunde göra det i liten skala och försöka bygga upp det mer och mer för varje år, säger Tina Olsson, sekreterare i Kalmar god man och förvaltarförening, GMF.

Det syns att den är okänd för här är ju inte så mycket folk.

– Nej där är ju inte det. Vi har försökt få hit lite fler föreningar men de har tackat nej. Men vi har några utöver Kalmar god man och förvaltarförening.

En annan förening som också fanns på plats vid de tända ljusen på Larmtorget var Föräldraföreningen mot narkotika.

– Vi är här för att framförallt belysa föreningens frivillighetsarbete. Vi gör det genom broschyrer och genom att berätta för människor vad vi står för i vår förening, säger Yvonne Johnson, från Föräldraföreningen mot narkotika.

Yvonne tycker att hennes förening gör ett arbete som är extra viktigt i Kalmar just nu.

– Det är ju så att i Kalmar så finns det ett odämpat behov utav föräldrar eftersom narkotikan bara sprider sig hela tiden, säger hon.

Camilla Göthberg, som är medlem i Kalmars god man och förvaltarförening, fanns också på plats på torget. Hon tycker att frivilligdagen är viktig, inte minst för en förening som behöver fler medlemmar.

– Jag vill visa mig här. Det är ju frivillighetsdagen och det är viktigt att vi ställer upp och är frivilliga och hjälps åt allihopa. Det är ju ett stort ansvar att vara god man och förvaltare och de behöver mer folk så därför tycker jag det är viktigt att vi visar oss här, säger hon.

Vad tycker du om uppslutningen?

– Den var lite sämre. Vi hade hoppats på lite mer folk än vad det är. Vi som är med i föreningen försöker ju få med folk.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.