Fullmatad höstrepertoar: "Brukar vara väldigt populärt"

Montage - Foto: Pressbild

Kalmar Teaterförening och Scenkonst Kalmar presenterade höstens repertoar.

delningar

Med över 40 föreställningar av olika slag så kunde Kalmar Teaterförening och Scenkonst Kalmar presentera en bred och fullmatad höstrepertoar. Barnföreställningarna har börjat smyga igång lite och på tisdagen är det dags för den första akten som inte har barntema när "Förstå världen – möt radiokorrespondenterna" kommer till KalmarSalen.

– Det brukar vara två stycken korrespondenter från Sverigesradio som kommer och berättar om sitt jobb och det brukar vara väldigt intressant, säger Marianne Elfversson från Kalmar Teaterförening.

– Det brukar vara tjockt med folk, det brukar vara väldigt populärt, fyller Björn Samuelsson från Kalmar Teaterförening i.

Det är endast ideella krafter som tillsammans har arbetat för att förgylla Kalmar med kultur i form av teater, operor, konserter med mera. Kalmar Teaterförening har tillsammans med Scenkonst Kalmar arbetat länge för att få hit alla föreställningar. Den 26:e oktober kommer Leif Andrée hålla en monolog på Kalmar Teater, en föreställning som man inte får missa enligt Björn Samuelsson.

– Det är väl en av höstens toppnummer, han har ju gått ifrån punkare till att bli en stor stjärna på stadsteatern. Det är en väldigt sårig och naken monolog som har fått fantastiska recensioner de här berättelsen som han har fått, säger han.

Scenkonst Kalmar som startades år 2005 har unga vuxna och ungdomar som målgrupp och de har i år tre föreställningar inkluderade i höstrepertoaren. Den 19:e september är det dags för "Stjärnlösa nätter – om rätten att själv välja sitt liv" som handlar om ett tvångsgifte mellan två unga. Knappt en månad senare, den 11:e oktober kommer Magnus Carlsson besvara typiska frågor som man kan få som homosexuell i föreställningen "Bög in box". Scenkonst Kalmars sista arrangemang är "Några av oss" som handlar om två unga pojkar som ger ut en tidning under andra världskriget.

– Vi tror att pridetemat inte bara ska vara i en vecka, därför har vill vi arrangera "Bög in box" som kommer att vara en rolig föreställning som handlar om hur det är att vara homosexuell. Sen tror jag att "Några av oss" verkligen är jätteaktuell, det är ett tema som man inte kan prata för mycket om. Framförallt med tanke på valresultatet så tror jag att det är extra viktigt, säger Elisabeth Edberg-Karlsson från Scenkonst Kalmar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar