Fullsatt vid Jan Nordströms boksläpp: ”Berättelser får aldrig dö”

Under måndagkvällen hade Kalmarprofilen Jan Nordström boksläpp inför en fullsatt publik på Dillbergs bokhandel – där han berättade om kärlek och medmänsklighet, men även hotbilden som riktats mot främst personerna som porträtterats i boken. "Men berättelser får aldrig dö, utan då förlorar vi oss själva", säger Jan Nordström.

delningar

Det var med mycket kärlek och omtanke som fotografen, författaren och konstnären Jan Nordström från Kalmar under måndagkvällen berättade om sin nya bok ”För det finns så mycket vackert, som alla dessa människor som var här” inför ett fullsatt Dillbergs bokhandel.

– Genom den här berättelsen har jag kommit väldigt nära mörker som jag tidigare bara läst om eller sett i någon film och under ett kort ögonblick funderade jag på om det faktiskt gick att ge ut boken, säger Jan Nordström.

Tanken med boken var att man skulle få möta 37 människor som skulle ge sitt svar på frågan: ”Hur gör man världen lite medmänskligare, bättre och vackrare?”.  Men under arbetet förändrades förutsättningarna och han kunde inte publicera fotografierna eller namnen på de personer som han träffat. Rädslan för att de skulle råka illa ut blev för stor.

– Det finns mörka krafter, även i vår stad. Extrema grupper som inte vill oss väl, och som inte har några gränser för att få fram sin vilja. Det är otäckt, väldigt otäckt. Men berättelser får aldrig dö, utan då förlorar vi oss själva, säger Jan Nordström.

Och med anledning av det sistnämnda, så väljer Nordström att ge ut boken och publicera personernas svar – anonymt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.