GAIF utnyttjar redan sin breda trupp – stjärnan borta igen

Charlie Nilsson gjorde ett av målen i premiärsegern mot Hörviken. - Foto: Karl-Oskar Karlsson

Listan på frånvarande spelare är lång, ändå åker man till Blekinge med en stark trupp.

delningar

Påskafton, fint väder och fotboll i Blekinge. Efter premiärsegern hemma mot Hörvikens IF är det ett Glömminge-Algutsrum som är fullpumpat med självförtroende som åker söderut för att matcha nykomlingen FK Karlshamn United.

– Det är lite annorlunda att åka iväg och spela fotboll på påskafton, men det ska bli trevligt, säger Johan Steglander, tränare för GAIF.

Truppen som Tobias Bengtsson och Steglander har tillgång är oerhört bred. Detta är något man redan i premiären hade nytta av. Målvakten David Jansson, lagkaptenen Johan Ljungström, och lagets kanske största stjärna Emil Börjesson var borta och räknas inte komma till spel heller under lördagen. Lägg där också till Johan Anbacken, Linus Runesson, Anton Fransson, Joakim Bengtsson, David Eriksson och Jesper Nilsén som skadat ett knä.

– Det är fem-sex spelare som konkurrerar om en startplats. Så vi har absolut stor nytta av bredden i truppen, menar Steglander.

FK Karlshamn United förlorade sin premiär med hela 4-0 i ett stekhett derby mot IFK Karlshamn. Steglander påpekar dock att det nu är livsviktigt att inte underskatta sin kommande motståndare.

– Det var ett derby och där kan ju allt möjligt hända. Om jag har förstått det rätt så är det ett spelande lag. De kommer att höja sig så vi ska banka in lite huvudet på våra spelar att inte börjar sträcka på halsarna än. Det får man göra efter 20 omgångar, menar Steglander.

Emil Börjesson har haft halsfluss och inte tränat för fullt på tre veckor. Johan Steglander menar att man inte vill chansa med honom i helgen men räknar med att han spelar i Toyota Cup kommande vecka då man möter Bäckebo GoIF. Matchen mot Karlshamn spelas med matchstart klockan 14.00

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.