Laddar

Gäng började tafsa på två flickor: ”Bildade ring runt dem”

(Uppdaterad 20.00): Strax efter tolvslaget på nyårsafton inträffade flera fall av sexuellt ofredande – samtliga vid Larmtorget i Kalmar. Bland annat blev två flickor i 17-årsåldern omringade och tafsade på av ett gäng män.

delningar

– Männen bildade en ring runt de unga flickorna, som kände sig väldigt trängda. De började tafsa på tjejerna, och slutade inte trots att flickorna vid upprepade tillfällen sa ifrån, säger P-O Jansson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Händelsen inträffade på Larmtorget vid tolvslaget på nyårsafton, och är rubricerat som sexuellt ofredande.

De två flickorna, båda i 17-årsåldern, firade nyår när flera män i 25-30-årsåldern utsatte dem för sexuellt ofredande. Och männen, ett gäng i 25-30-årsåldern, vägrade lyssna när tjejerna sa ifrån.

– Männen har inte förstått svenska, eller något annat språk heller. De har i alla fall vägrat lyssna på tjejerna. Vi har ingen misstänkt i nuläget, men det finns övervakningskameror som vi kommer kontrollera, säger P-O Jansson.

Flickorna lyckades fly från männen efter en stund, och anmälde händelsen. När polis kom till platsen hade gänget redan lämnat platsen.

Cirka en halvtimme senare inträffade ännu ett sexuellt ofredande på Larmtorget i Kalmar. En ordningsvakt tillkallade polis sedan han försökt avvisa en person i 20-årsåldern.

– Han ska ha tafsat på två tjejer inne på dansgolvet på Manana. Polisen omhändertog honom och han hördes på plats, säger P-O Jansson.