Laddar

Går ut med varning för däckbytare: "Helt oacceptabelt"

Genrefoto: Mostphotos/Frugan.

Programmet 200 sekunder har granskat däckbytare och resultatet är nedslående.

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Däckbytarsäsongen är i full gång och många tar hjälp av en däckfirma för att få sina däck bytta. Aftonbladet och Viafree har nyligen granskat däckbytare i programmet 200 sekunder.

Nu avslöjar deras granskning att många kunder känner sig lurade att köpa nya däck i onödan.

– Se upp, det finns företag som kallar helt funktionella och säkra däck för livsfarliga. De vill lura kunderna och köpa nya, varnar Robert Aschberg, programledare för 200 sekunder.

När 200 sekunder besökte en däckstation med däck som var godkända och som kontrollerats av Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert på Motormännen, fick de höra av kontrollanten på firman att "som skicket är bör de bytas" samt att de är "livsfarliga".

När de sedan besökte andra däckstationer inom samma företag, fick de istället höra att det inte var något fel på däcken.

– Det är helt oacceptabelt och väldigt allvarligt för oss, säger Filippa Hedberg, delägare på den station som försökte övertala reportrarna att köpa nya däck, till 200 sekunder.

– Jag tycker att det är tråkigt att de utnyttjar folks okunskap så här och försöker sälja på dyra däck när det inte behövs, kommenterar Carl-Erik Stjernvall i programmet.

Relaterade artiklar