Laddar

Gastens konstgräs besiktigat

Debatten kring skicket på Gastens konstgräs kan ha nått sitt slut.

delningar

Underlaget på Gasten IP har länge varit omdebatterat. Bland de föreningar som har klagat på konstgräset finns både Kalmar FF och IFK Kalmar. Så sent som förra några veckor sedan meddelade Kalmar kommun att man planerade att byta ut gräsmattan redan i höst. Den planen kan nu ändras.

För en besiktning, genomförd av en certifierad besiktningsman, visar att Gasten uppfyller alla krav utifrån certifikat för Svensk fotboll. I besiktningen har bland annat skaderisken bedömts.

Det finns dock fortfarande en chans att konstgräset kommer bytas ut tidigare än vad som först var planerat. Anledningen till det är att:

”Planen byggdes som en träningsplan, inte som en matchplan, och för breddfotboll, inte för elitfotboll. Eftersom både Kalmar FF och IFK Kalmar numera kan behöva spela tävlingsmatcher i Svenska Cupen på Gasten under månaderna februari och mars, har kraven på en framtida konstgräsmatta förändrats. Detta innebär att vi nu fortsätter vårt arbete med ny konstgräsplan på Gasten och fortsätter vår dialog med berörda elitföreningar i kommunen”, skriver Alla tiders Kalmar i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar