Gåvan ska ge sjuka barn en bättre sjukhusvistelse

Daniel Lundell (Kalmarhjälpen), Birgitta Petersson (avdelningschef barnkliniken), Arthur Albert (Harrys Kalmar), Anton Elofsson, Elin Johansson - Foto: Carl Winsth

Kalmarkrogens och Kalmarhjälpens initiativ genererade ett femsiffrigt belopp till barnkliniken. "Det är fantastiskt att vi kan krydda barnens vardag".

delningar

I december anordnade Harrys Kalmar tillsammans med Kalmarhjälpen en välgörenhets-afterwork där pengarna skulle gå oavkortat till barnkliniken i Kalmar. Buffén kostade 100 kr och alla pengar gick oavkortat till barnkliniken. Under december månad har Harrys dessutom sålt en dessert där pengar har gått till barnkliniken.

Under torsdagen var det dags för initiativtagarna att räcka över gåvobeviset till sjukhuset i Kalmar. Totalt fick man in 11 481 kronor som kommer att gå till att måla om matsalen.

– Vi tar inte någon gåva till en specifik diagnosgrupp utan det ska gälla alla barn som ligger på barnkliniken och det gör det verkligen om vi målar om matsalen, säger Birgitta Petersson som är avdelningschef.

Hur känns det för dig Arthur, att kunna lämna över den här gåvan?

– Det är jättekul. Vi har velat göra någonting ända sedan vi kom till Kalmar och det här håller mig varmt om hjärtat. Jag tycker att det är jättekul att få vara med och hjälpa till med det vi kan och jag anser att vi är en så pass stor verksamhet, att vi ska kunna hjälpa till, säger Arthur Albert som är platschef på Harrys Kalmar.

För Arthur är det självklart att kunna bidra och hjälpa till, därför finns det redan planer på att göra något liknande initiativ i framtiden.

– Vi var här för ett och ett halvt år sen, men så blev det ingenting. Så nu tog jag kontakt med Daniel (Lundell, Kalmarhjälpen). Och vi hoppas att det kan bli ännu mer till nästa år, säger Arthur.

Barnkliniken får med jämna mellanrum in gåvor, vilket bidrar till att barnen som vistas på barnkliniken får det lite extra bra.

– Det är det som är lite grejen också. Det går till någonting som är gott och att det går till rätt saker. Det är det som är så underbart, säger Daniel Lundell.

– Vi tycker att det är fantastiskt att vi kan krydda barnens vardag när de är här, säger Birgitta Petersson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar