Gåvor betalar Emils hyra: "Goda medmänniskor"

Emil kommer nu att kunna betala sin hyra som han legat efter med i ett halvårs tid.

Efter knappt ett dygn hade Kalmarhjälpen samlat ihop tillräckligt med pengar för att kunna betala den hyra som rullstolsburne Emil Hellkvist legat efter med.

delningar

Under torsdagen rapporterade P4Kalmar om att rullstolsburne Emil Hellkvist riskerade att vräkas. Han hade inte fått medel till att betala sin hyra och var inte förmögen att arbeta. Kalmarhjälpen valde då att kliva in och starta en insamling för att hjälpa Emil.

– Jag tror vi alla förstår att något har gått väldigt snett när tre myndigheter ganska uppenbart ha misslyckats att hjälpa Emil. Det jag också finner beklämmande är att en lösning nästan alltid är på plats och presenteras samma dag som det får medial uppmärksamhet, Daniel Lundell, grundare av Kalmarhjälpen.

Nu när Kalmarhjälpen samlat ihop pengar för att Emil ska kunna betala sin hyra för de senaste sex månaderna hoppas man att det inte ska hända igen. Att något händer.

– Någon ansvarig bör skyndsamt tittare närmare på den här historien så att den inte kan upprepa sig. Vi är bara glada att vi tillsammans med goda medmänniskor kunde hjälpa Emil ur hans akuta ekonomiska stress, säger Lundell.

Sammanlagt samlades drygt 30 000 kronor in med hjälp av över 200 personer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar