Laddar

GIF-tränaren kluven till fria byten i förbundsserierna

I fredags klubbades det igenom på Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte. Från och med säsongen 2018 blir det fria byten upp till division 1.

delningar

Frågan har väckt debatt och många har reagerat negativt på beskedet. I fredags beslutade Svenska fotbollförbundet att division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan ska tillåtas göra fritt antal byten under match. Tidigare har man som mest kunnat göra tre stycken.

– Jag är kluven i detta ämne. Tycker att beslutet togs lite för drastiskt. Man kanske kunde testat detta en säsong i division 3 först. Som tränare så blir det svårare då motståndarna hela tiden kan byta in pigga ben. Det taktiska försvinner lite. Lag med ”otränade” spelare kan ändå prestera då man hela tiden kan göra innebandybyten. Samtidigt är det många som inte få någon speltid när man har sju spelare på bänk och endast tre byten tillgängliga. Nu kan man involvera fler vilket jag i min situation i Glömminge gillar, säger Tobias Bengtsson, tränare i division 3-laget Glömminge IF.

Samtidigt förstår han de negativa tongångarna kring det kontroversiella beslutet.

– Tycker ändå som sagt att man borde testat en säsong i trean. Division 2 är elit. Där borde man väntat och se. Man kunde börjat med att gå från tre byten till fem, exempelvis. Nu blir det en sådan stor ändring man gör på en gång.

Relaterade artiklar