Gjädjebesked för futsalkungarna: "En dröm"

Laget kan nu förbereda sig för en tuffare serie. - Foto: Privat

Efter att ha gjort en strålande säsong i division 2 fick man under torsdagen ett glädjebesked.

delningar

FC Kalmar, stadens bästa futsallag gick som tåget genom division 2 under vintern. Efter ett långt kval föll man dock på målsnöret när det spelades om platserna till divison 1. Men under torsdagen kom ett besked som får klubben att fira.

– Förbundet hörde av sig till oss bara för en timme sedan. Det är ett lag som har tackat nej till spel i divison 1 och eftersom att vi blev Sveriges bästa tvåa så gick frågan till oss. Då sa vi självklart ja. Det är en dröm att få representera Kalmar i Sveriges näst högsta liga inom futsal. En sport som kommer att bli riktigt stor inom några år, berättar Peiman Eliassi, spelare och tränare i laget.

Truppen består av spelare från Kalmar. Under den vanliga fotbollssäsongen spelar de i olika föreningar i regionen men när det blir futsalsäsong går de under en gemensam flagga, med FC Kalmar.

– Det ska bli så jävla gutt. Det är verkligen riktigt stort för oss. Förra året var det mycket nya spelare som kom och gick. Men mot slutet av säsongen blev det bättre, vi har ett bra lag.

Tror du att ni kommer att klara er bra i division 1?

– Ja det tror jag. Nu kommer det att bli ännu mer professionellt både utanför och innanför hallen. Alla spelare vi har vill något med det här. Man vill vinna helt enkelt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar