Laddar

Glädjebeskedet: ”Klubben” överlever

Den värsta krisen är över. Anrika Kalmar AIK lever vidare efter hjälp-insatsen.

delningar

I oktober månad rapporterade 24Kalmar om det kritiska läget inom den klassiska klubben Kalmar AIK. Skulderna efter fiaskosäsongen i division 3 var på sexsiffriga belopp och en sedan innan, dålig ekonomi, var allt sämre.

KAIK-ordföranden Mats Blomberg förklarade läget och meddelade att minst 100 000 kronor var tvunget att komma in till årsskiftet – annars kunde det bli tal om nedläggning för laget som fightades med Kalmar FF om vilka som var bäst i stan på 80-talet.

– Jag är optimist och övertygad om att det finns människor där ute som brinner för Kalmar AIK, sa Blomberg då.

Och visst fick han rätt. Vid årsskiftet hade ”Blåtopparna” samlat in 90 000 kronor och ”Klubbens” existens var därmed räddad.

”Vi är alla djupt imponerande av det engagemang och den välvilja som visats och det visar med rätta att det finns många Blåtoppar och KAIKare i Kalmar med omnejd. Även om vi inte riktigt har nått upp till målet 100 000 kr ännu (men hoppas de närmaste dagarna) så kommer Klubben att överleva. Vi kommer att göra rätt för oss mot fordringsägare, gruppera om oss och ta ett rejält omtag för att gå in i den nya säsongen med högburet huvud. Stolthet ska vi känna!”, skriver Kalmar AIK på sin hemsida.

2018 spelar Kalmar AIK i den derbytäta division 4-serien.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.