Laddar

Glädjebeskedet: Öländsk restaurang behåller sin stjärna

"Det är ett internationellt erkännande", säger Owe Fransson.

delningar

På måndagen stod det klart i samband med lanseringen av den prestigefyllda restaurangguiden i Köpenhamn. För tredje året i rad får Hotell Borgholm, med köksmästaren Karin Fransson i spetsen, en stjärna i Michelin Guide Nordic Countries.

– Att vi för tredje året i rad får utmärkelsen bevisar att vi motsvarar de höga krav som ställs. Det är internationellt erkännande, säger Hotell Borgholms vd och ägare, Owe Fransson.

Karin Fransson har arbetat som köksmästare på Hotell Borgholm sedan 1982 och under hennes ledning har restaurangen utvecklats till en gastronomisk destination.

– Det är en stor glädje att ta emot våra kära stamgäster men också delvis en ny publik av gastronomiska upptäcktsresande från Sverige och många andra länder. Det är ett lagarbete att skapa gastronomiska upplevelser på den här nivån, säger Owe Fransson.

Relaterade artiklar