Glassbussen är tillbaka: "Många har gett tummen upp"

Italiensk glass med egna recept serveras nu i Vattentornsparken.

delningar

Längs med Larmgatan, närmare bestämt i Vattentornsparken, står nu en röd buss parkerad. Det är inte vilken buss som helst utan en röd dubbeldäckarbuss från 1963 som gått på Londons gator.

För andra året i rad kommer den att finnas på plats under sommaren för att ge kalmarborna chansen att köpa "riktig" glass. 24Kalmar besökte den spektakulära glassbutiken.

– Just i den här delen av stan finns ingen försäljning. Nästan allt är ju mer riktat in emot stan så därför hamnade vi här, säger Glassbussens ägare Kristian Elvingsson.

Tidigare har Glassbussen bland annat funnits i Karlskrona. Under sex års tid har den befunnit sig på Fisktorget. Det är just därifrån som den egengjorda glassen kommer ifrån.

– Bussen gör ju sitt, det är en rolig grej. Men det är framförallt glassen som ska tala för sig. Det är italiensk glass som är gjorda på egna recept. Det är en god vän som har Karlskronaglass, hon gör alla recepten själv och därifrån är all glass.

Under 2018 gjorde bussen debut i Kalmar. Man togs emot med öppna armar och i år är det flera som redan välkomnat bussen när den kommit tillbaka.

– Det gick bra förra året, det rullade på. Folk hittade hit och det kändes som att gästerna var väldigt nöjda. Många har kommit i år, gett tummen upp och sagt att det är roligt att bussen är tillbaka. Det är verkligen jätteroligt.

Fem ungdomar har också fått sommarjobb hos Glassbussen.

– De rullar på ett schema hela sommaren. De är både från Ålem och Kalmar.

Glassbussen kommer att stå på plats hela sommaren och avslutar med Ironmanhelgen.

– Det känns som att det är då alla går tillbaka till sina jobb. På något sätt är det slut då.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar