Laddar

TV och text: Glömminge ett kryss från trean

2–1 mot Alvesta Goif. Glömminge IF är ett kryss från division 3. "Helt otroligt det här", säger målvakten Pontus Stridh.

delningar

Glömminges andra kvalmatch mot division 3 hade allt och lite till: Snygga mål, fula tacklingar, mängder av gula kort, ett rött, en Alvestaledare som åkte ut, sumpade jättechanser – och en helt avgörande räddning på stopptid. En räddning som gav Glömminge tre poäng och ett ypperligt läge att nå division 3.

– Jag såg den hela vägen och avslutet var inte jättehårt men jag var tvungen att sträcka ut och det var skönt att ta den, säger målvakten Pontus Stridh som var överlycklig efter slutsignalen: – Helt fantastiskt. Vilket gäng det här är. Att vinna är det bästa som finns, nu har vi ett jättebra läge nästa helg.

Tim Börjesson skickade in 1–0 till Glömminge redan i inledningen och när Filip Quist snyggt satte 2–0 såg det här ut att vara Glömminges match. Men Alvesta reducerade på straff strax innan pausvilan och gav allt i den andra halvleken – utan att få utdelning.

Glömminge behöver nu ”bara” ett kryss mot Saxemara borta nästa helg. Fixar ”Giffarna” det spelar laget i division 3 2015.

– Vi var livrädda när det small men vi redde ut det här och har en härlig utmaning framför oss. Vi har gjort det jävligt bra hittills, nu är det där lilla steget kvar. Vi kommer att ge Saxemara en ordentlig match, säger tränaren Bosse Nilmert.

Tre orosmoment i Glömminge inför avgörandet: Johnny Håkansson, samt Emil och Tim Börjesson fick gå ut med skador.

Texten uppdateras.

Relaterade artiklar