Laddar

Glömminge tog andra raka SM-guldet: ”ikväll är vi odödliga”

Det blev guld igen för Glömminge IF i SM i Beach soccer. I finalen blev det seger mot Stensjön med hela 8-2. "Vi springer i från dem i sista", säger segerorganisatören Marcus Rydasp.

delningar

IFK Kalmar knep bronspengen. Kalmar FF förlorade två matcher och blev fyra. Dagens stora vinnare är hur som helst, precis som i fjol, Glömminge IF. Efter en rysarsemi där det krävdes ett sent segermål mot Bemannia gick man vidare till final där Stensjöns IF väntade.

Och det blev en tuff och jämn match – i två perioder.

– Vi visar registret i tredje perioden. Där springer vi i från dem, ler Marcus Rydasp.

8-2 är stora siffror, vad säger du om motståndet?

– Jo men de var bra. Jag tycker nog kanske i och för sig att Bemannia som vi slog i semin var snäppet vassare. Men det är svårt att slå oss, vi vet hur man vinner nu.

Själv var han en av de som såg till att laget lyckades kamma hem bucklan för andra året i följd. Detta efter att ha gjort tre mål, varav två bicicleta-mål, i finalen.

– Det kändes riktigt bra. Men i vårt lag, både i kvalet och i slutspelet här idag skulle jag vilja lyfta fram vår målvakt, Adam Gustafsson. Han bryter fingret för åtta månader sen och har i princip inte rört en boll sedan dess. Sen går han in och dominerar. Helt överlägset, säger Marcus Rydasp.

Hur ska ni fira detta? 

– Vi har redan betat av fontänbadet på Larmtorget. Nu ska vi svida om på hotellet och sen ut och göra stan. Ikväll är vi odödliga.

I damklassen segrade Vetlanda efter att ha slagit de regerande mästarna i två år i följd Roslagen.

 

 

Slutställningen i SM-slutspelet i Beach soccer

Damklassen: 1. Vetlanda United IF 2. Roslagen FBK 3. IFK Kalmar 4. Hammarby BFC

Herrklassen: 1. Glömminge IF 2. Stensjöns IF 3. Bemannia FC Stockholm 4. Kalmar FF

Relaterade artiklar