Laddar

Gokarttävlingen vill följa traditionen: ”Hoppas på ett lyckat arrangemang”

Omkring 600 personer väntas dyka upp vid helgens motorfest.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Denna veckan har Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC) tagit sig till Skogstorp Motorbana i Kalmar. Och i dag kickar nämligen en av seriens åtta deltävlingar för säsongen igång på den gamla mästerskapsbanan.

– Det över 850 deltagare i hela serien och till Kalmar kommer cirka 100 deltagare att köra. Och räknar man med alla i teamen och i publiken brukar det landa runt 600 personer som samlas där ute, säger Jonas Engebladh från Kalmar Motorklubb.

Ute i Skogstorp ställer hela nio före upp från Kalmar där Karl Engebladh från Formel Micro tippas ha störst chans på seger. Och som helgens väderprognos ser ut ska det bara gynna tävlingens del och ställa högre krav på förarna.

– Det goda vädret kommer göra att mekanikerna som jobbar på tävlingen får en enklare helg. Det som är jobbigast för mekaniker är när man går från olika väder och väglag. Den här gången ser det därför ut att bara bli en kamp mellan förarna. I och med den väntande värmen blir det extra viktigt för de att få i sig tillräckligt med vätska.

Vad har ni för förhoppningar inför helgen?

– Vi hoppas på ett lyckat arrangemang och att vi ska fortsätta traditionen med att genomföra lika goda tävlingar för att till slut nå vår målsättning om att arrangera ett SM.

Tävlingen, som äger rum mellan den 26-27 maj, välkomnar alla nyfikna att titta förbi ute på Skogstorp Motorbana i helgen.

Från Kalmar är följande anmälda:

Albin Nilsson, Cadetti Karl Engebladh, Formel Micro Alex Leandersson, Formel Micro Alexander Eriksson, Formel Micro Alexander Eriksson, Formel Mini Lars Woitaschek, KZ2 Jimmy Lindberg DD2 Emilie Eriksson, Senior 125 Lucas Gustafsson, Senior 125

Relaterade artiklar