Laddar

Golfbana till salu: ”Vi letar efter någon som vill göra något bra”

Totalt 28 hektar mark säljs. "Business föder business", säger Ekerum Golf & Resorts vd.

delningar

Den som är sugen på att köpa en hel golfbana bör kolla hit. Ekerum Golf & Resort säljer nämligen golfbanan i Halltorp med tillhörande fastigheter. Det är ett markområde på 28 hektar som rymmer en 9-hålsbana plus ladugårdar, garage och boningshus.

– Vi gör en sondering av terrängen i ett område som är under kraftigt expansion. Nu letar vi en intressent som vill göra något bra av banan i Halltorp, säger Ekerum Golf & Resorts vd Magnus Lagerlöf.

Han tror att det bara kan gynna Borgholms kommun om man får in en ny aktör i Halltorp och man ser inga problem med att det i princip uppstår en konkurrenssituation.

– Business föder business, om man vill driva det som en golfbana så tror jag på ett samarbete. Vi har expertis i form av personal och en fin maskinhall så vi skulle kunna dra nytta av varandra.

Vad skulle man annars kunna ha en golfbana till? – Det finns delar av den här fastigheten som man hade kunnat detaljplanlägga. Just golfbanan får man kanske generellt sätt betrakta för vad det är, en stor gräsyta, men man kan hitta på en väldigt massa saker där med.

Om du ska slå ett slag för Öland, vad skulle du säga då? – Man kommer in i ett extremt dynamisk område och det finns möjligheter att göra en liknande resa som vi på Ekerum har gjort där vi dubblerat vår omsättning. Om de nya ägarna av gästgiveriet i Halltorp når fram med sina ambitioner kan det bli riktigt bra där.

Han framhåller dock att man inte är stressade över att hitta en intressent så snabbt som möjligt.

– Hittar vi ingen som vill ta över så kommer vi att fortsätta driva det som vi har gjort fram tills nu, avslutar Magnus Lagerlöf.

Relaterade artiklar