Golfens dag uppmärksammas i Kalmar: "Ett utflyktsmål"

Mårten Olander ser gärna att folk tar sig ut till Värsnäs under lördagen. - Foto: Mattis Andersson

Vackra vyer och fantastisk mat – alla är välkomna till Kalmar GK.

delningar

Sedan fyra år tillbaka arrangeras Golfens dag runt om i Sverige. Det är ett initiativ från Svenska Golfförbundet där man tagit fram ett nationellt program som alla golfklubbar runt om i landet har möjlighet att haka på. Under lördagen är det dags igen, och Kalmar Golfklubb är med på banan.

– Det har varit mycket fokus på nyrekrytering av medlemmar. Vi har själva haft en väldigt framgångsrik nyrekrytering som kallas för Let's Golf. Det gjorde vi redan för en månad sen då vi hade 85 nya personer här ute som vi introducerade för golfen, säger klubbchefen Mårten Olander.

Detta gör att Golfens dag för Kalmar GK också används som en dag för medlemsvård där man har planerat en rad roliga aktiviteter.

– Förutom att vi har bett våra medlemmar att ta med sig folk hit för att prova på golf så gör vi också en del saker under dagen. Juniorerna har en "Skills challenge" på vårat övningsområde, våra tränare ska gå igenom hur man slår bunkerslag, vi har en regelgenomgång och så har vi en tävling för damer som heter "Bara på skoj". Där räknas inga slag utan man lottar ut lite priser.

Under dagen kommer man också ha spel med drop-in där man lottar ihop bollar för att spela 9 eller 18 hål. För de som vill komma och testa kan man också få prova på att slå på klubbens range.

Varför ska man ta sig ut hit till golfklubben under lördagen?

– Jag tycker att alla som inte har varit på Kalmar Golfklubb kan ta sig hit som ett utflyktsmål. Vi har en fantastisk restaurang med en fantastisk utsikt. Utöver det har vi ett bra café, man sätta sig och bara ta en kaffe och en glass och njuta. Likaväl som man kan sätta sig på Park Hermina så en eftermiddag så kan man komma ut här.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar