Laddar

Granskningen av landshövdingen – en dyr affär för skattebetalarna

En granskning har utförts med anledning av den före detta landshövdingens misskötsel och nu är det känt vad fakturan hamnade på.

delningar

I maj i år hamnade Stefan Carlsson  i blåsväder då det blev känt att han använt sitt tjänstekort vid minst 25 tillfällen under 2015 för att betala alkohol, restaurangbesök och taxiresor.

Senare avslöjades också att Stefan Carlsson även köpt telefonsex för skattebetalarnas pengar. Han ska då ha använt residensens telefon för att ringa de dyra samtalen.

En välkänd revisionsbyrå fick i uppdrag att granska Stefan Carlsson utgifter och arbete som landshövding. Nu avslöjar P4Kalmar att granskningen av den förre landshövdingen har kostat skattebetalarna nästan en kvarts miljon kronor.

De skriver att fakturan från revisionsbyrån skrevs ut på nästan 244 000 kronor och att den rör ”ledningsnära kostnader”.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.