Laddar

Grundarens villa blev Kalmars dyraste någonsin

Fastighetskungen Johan Claessons villa är såld för en rekordsumma. "Det känns fantastiskt", säger mäklaren Pontuz Löfgren.

delningar

För några veckor sedan kom Johan Claessons villa på Varvsholmen ut på marknaden. Claesson, mest känd som ägare till familjebolaget CA Fastigheter, grundade Varvsholmen.

Hans villa har ett riktigt superläge, längst ut på Varvsuddsgatan. Utgångspriset låg på 12,9 miljoner. Nu kan 24Kalmar avslöja att villan såld för rekordsumman 15 miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt, det blir ett nytt rekord för en villaförsäljning i Kalmar genom alla tider, säger Pontuz Löfgren.

– Varvsholmen är ett bostadsområde med lite andra kvaliteter än andra områden i Kalmar. Med det läget så är det rätt så naturligt att det blev en ny rekordförsäljning.

Villan är på 235 kvadratmeter och har en sjötomt på cirka 1000 kvadrat. Vid strandkanten finns det ett fristående bastuhus samt två bryggor.

Hur var intresset för huset?

– Nyfikenheten var stor, annonsen hade otroligt många klick. Det har funnits flera intressenter, båda lokala och utifrån. Nu känns det roligt att det blir en hemvändare som drog det längsta strået.

Vad kan du säga om köparen?

– En Kalmarkille som vänder hem efter drygt 40 år runt om i Europa och Sverige. Inledningsvis kommer han att använda det som fritidshus.

Försäljningen av lyxvillan på Varvsuddsgatan avslutar en rekordmånad för Pontuz Löfgren AB. Först ut var en Dunövillan för 13 miljoner, Kalmar kommuns då dyraste försäljning någonsin.

Sedan såldes Kulebo herrgård för en hemlig summa (listpriset var 19 miljoner) och de sista dagarna i maj blev Dunövillans rekord slaget när Claessons hus gick för 15 miljoner.

– Man får nypa sig lite i armen. Nu tror jag att vi står för 19 av de 22 dyraste försäljningarna någonsin i Kalmar, säger Pontuz Löfgren.

– Jag känner en stor tacksamhet att vi får förtroendet, och såklart en viss stolthet. Det känns otroligt roligt. Energin och glädjen är på topp på kontoret. Nu är det bara att ladda om för en ny månad och nya utmaningar.

Förutom Pontuz själv lyckades två andra mäklare sätta ”all time high” i maj månad.

– Vi är ett gäng vinnarskallar och har en struktur som gör att vi alla kan glädjas med varandras framgångar. Nu har jag lovat att vi ska hitta på något på kontoret nästa fredag. Det blir en kombination av firande och återhämtning, säger Pontuz Löfgren.

Det känns magiskt, den här månaden blir nog svårslagen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.